Képzés, nevelés

Sok kutyatartó szeretné, ha kutyája figyelne és hallgatna rá, odamenne hívásra, laza pórázon sétálna, hallgatna a tiltásra. A legtöbben nem akarnak kiállításra járni, nem terveznek munkaversenyeken indulni, nem akarnak munkavizsgát kutyájuknak. Annyit szeretnének, hogy kutyájukkal békésen együtt tudjanak élni, a kutya megbízható legyen, kiegyensúlyozott, bárhová el lehessen vinni, összességében a család öröme legyen és ne egy bosszantó problémaforrás. Manapság soha nem látott mennyiségű szakirodalom áll a kutyatartók rendelkezésére, mégis több a problémás kutya, mint valaha. A kutyák helye a családoknál megváltozott, családtagokká váltak, és mint családtag sok helyre elkísérik a családot. Egészen más elvárásokat támasztunk jelenleg kutyáink viselkedésével szemben, mint korábban. Autóval, busszal, sőt akár repülővel kell utazniuk, sokszor egy kicsi lakásban kell élniük a lehető legkevesebb ugatással, már nem kell őrizniük a házat, jóban kell lenniük más kutyákkal és más emberekkel, meghatározott helyre kell üríteniük, meghatározott dolgokkal és formában játszhatnak. Elvárjuk, hogy ne tegyék tönkre a bútorainkat, cipőinket, ne ugráljon fel ránk örömében, ne harapdálja a kezünket, ne mászkáljon fel a bútorainkra, legyen szobatiszta, sétáljon laza pórázon, békében másokkal.

A több, mint 10 éves kutyakiképzői gyakorlat során azt tapasztaltuk, hogy ezeket a dolgokat a legtöbb kutyás nem tudja kutyájának megtanítani. A kommunikáció sok gazda és kutyája között egyszerűen nem működik. Sok gazdi a legnagyobb jóindulattal cselekszik, és pont az ellenkezőjét éri el, mint amit szeretne. Szerencsére a kutyákkal való kommunikáció tanulható, fejleszthető. Ez egy folyamat, amelyen szakszerű segítséggel kísérjük végig a gazdikat.

Ha úgy érzed segítségre van szükséged kutyád neveléséhez fordulj hozzánk bizalommal!

Szolgáltatásaink:
1. Otthoni foglalkozás: a kutya otthonában foglalkozunk a kutyával, átbeszéljük a gazdival/gazdikkal a kutyával való megfelelő foglalkozás szempontjait, kezeljük az otthon jelentkező problémákat, technikákat, módszereket ajánlunk, megtanítjuk a gazdiknak a kutyával való kommunikáció alapjait.
2. Szocializáció városi környezethez, séta gyakorlása: amikor az otthoni foglalkozás gördülékenyebben megy a gazdiknak, akkor elkezdjük kiterjeszteni a foglalkozásokat egyre ingergazdagabb környezetre, a lakóhely közeli utcáktól elkezdve forgalmasabb helyek felé haladva. Kapcsolatépítő séta elsajátítása.
3. Szocializáció kutyákhoz, gyakorlás kutyatársaságban, városban, pályán, szabadon: 1600 négyzetméteres bekerített pályánkon gyakoroljuk a behívást, és nyugodt ismerkedés lehetőségét biztosítjuk, saját jól szocializált, megfelelően kommunikáló, képzett kutyáinkkal.
4. Csoportos foglalkozás: oktatók által vezetett foglalkozás, ahol kis létszámú csoportban folyik az oktatás. A gazdik megtanulják, hogyan foglalkozzanak a kutyájukkal a mindennapokban, hogyan tanítsák, életmód, és nevelési tanácsokat kapnak. A kutyák “kutyául” tanulnak, játszanak, megtanulnak viselkedni különböző testméretű, korú, ivarú kutyák társaságában.


Bán Éva kutyaoktató

+36303078714

Szász Péter kutyaoktató

+36303979510

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.