Rólam

Amióta élek mindig az állatok közelségét kerestem. Mindig voltak kutyáink és macskáink, és legszívesebben velük töltöttem az időmet. Gyermek korom egyik terve a jövőmet illetően, hogy ha nagy leszek az állatkertben fogok dolgozni. Annyira elszánt voltam, hogy ki is derítettem melyik iskolát kell elvégeznem ehhez.

Aztán el is végeztem az ajánlott szakközépiskolát és állattenyésztő lettem. Az érettségit követően állat egészségügyi technikusi képzésen vettem részt, és ezalatt eldöntöttem hogy még többet szeretnék tudni az állatokról, ezért jelentkeztem a Debreceni Egyetem biológus-ökológus szakára. Az egyetem alatt valóra vált életem egyik nagy álma és lett egy német dog kutyám Jilly. Ez a fajta áll legközelebb a szívemhez a mai napig, és már nem tudom elképzelni az életemet dogok nélkül.

Az egyetemen a diplomamunkám témájául a kutyák agresszióját választottam. A diplomamunka elkészítése során, 2007-ben kerültem kapcsolatba a PACSI Alapítvánnyal, ahol megismerkedhettem a terápiás kutyák világával.

Elvégeztem a terápiás felvezető képzést, és dolgozni kezdtem kutyás terápiákon az alapítvány kutyáival.

Eközben jött egy lehetőség, hogy nevelőszülője lehetek egy leendő mozgássérült segítő kutyának. Így került hozzám Luna a sárga labrador. Vele és általa egyre mélyebben merültem el a kutyák kiképzésben, majd Bona a foltos német dog személyében hozzám költözött végre a saját terápiás kutyám. Természetesen kölyökként jött, így őt már én képeztem. Aztán jött a következő tanulóm Manu a sárga labrador fiú, aki szintén mozgássérült segítő képzésre érkezett, ezek után pedig Huba a fekete labrador fiú a harmadik mozgássérült segítő tanulóm. Manu és Huba képzését már önállóan végeztem. Eddig minden képzett kutyám egészen különböző jellemű, temperamentumú, tehetségű volt és nagy élmény mindig újabb módszereket kitalálni és bevetni, hogy végül a kutya megtanulja feladatait.

Lunát két évesen adtam át, és sikeresen levizsgázott gazdájával és képesített mozgássérült segítő kutya lett belőle. Egy sajnálatos esemény miatt fél év múlva vissza költözött, azóta velem él, átképeztem és levizsgáztattam mint terápiás kutyát.

Időközben Manu és Huba is elköltöztek, hogy gazdáikat segítsék a mindennapokban.

A 2007. óta eltelt évek alatt rengeteg kutyás emberrel találkoztam, elvégeztem tanfolyamokat, eljártam szemináriumokra és konferenciákra.

Világossá vált számomra, hogy az embereknek gondjuk van a kutyájukkal való kommunikációban, ezért elvégeztem egy kutyakiképzői és kiképzésvezetői tanfolyamot, és elkezdtem a családi kutyák képzésével foglalkozni.

2010-től lehetőségem nyílt egy kutyaiskolában csoport foglalkozásokat tartani. Sok hasznos tapasztalatra tettem szert az ilyen típusú oktatások során. Ez az iskola ATE KutyasuliD

2011-ben kerültem kapcsolatba a Tükör módszerrel, amikor Frodó kutyámmal elvégeztem az alapfokú tanfolyamot, majd megfigyelőként vettem részt a középfokon. Később voltam ösztönkezelési szemináriumon Budapesten.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük